Veikko Huuska

Tilhet

 

Kylläpä saivat pihlajanmarjat kyytiä kun tämä tilhiparvi teki selvää Marskinkadun kauniin pihlajarivistön runsaista punamarjoista sunnuntaina (9.10.). 

Aterioituaan tilhit pelmahtivat naapurin mahtavaan pihakuuseen ja "miehittivät" sen täysin alaoksilta latvaan asti.  En pokkarillani saanut mitenkään koko kuhisevaa kuusta mahtumaan kuvaan (piti kuvata pesuhuoneen ikkunasta varovasti, etteivät pelästy ja karkaa).  Mutta tätä samaa suhinaa oli koko mahtikuusi alaoksiin asti!

Kuvausvinkin sain kun koirantalutuksesta tullut vaimoni soitti ja kertoi - samalla varoittaen ettethän mene terassille!

Hetken aikaa marjasatoa sulateltuaan tilhet lennähtivät pois - ja pihakuusen vakinainen valtias - harakka - saattoi palata "valtaistuimelleen".

Kuvat;

https://photos.google.com/share/AF1QipPjWCIGEsORpBIVc5bR4Yac-v_TOcTAIQkGzBd9_z6_D1ttQqezpDbacRP72CmYqg?key=dEgxdF9tRnh3NlkycW9jYVlJNW9FSjhJNjNGQXR3

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Minä olen useana syksynä huomannut, että rastaat syövät pihlajanmarjat ennen kuin tilhet tulevat. Niin kävi nytkin. Vasta tänään tilhet lennähtivät pihapihlajaan, auttamatta liian myöhään. Marjoja oli enää hyvin vähän jäljellä.

Eipä siinä mitään, luojan luomia ovat rastaatkin, ruokaa tarvitsevat nekin.
Tilhet ovat vaan kauniimpia katsella.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Tilhet ovat pohjoisen lintuja, siinä on monta pihlajaa matkan varrella ennen kuin parvet saapuvat etelämmäksi. Räksät ja muut paikalliset pääsevät ensin apajille. Muutolle nekin lähtevät kuitenkin aika pian, tosin nyt on taas niin paljon marjoja että eiköhän ensi talveksikin riitä vielä marjansyöjälintuja isoinakin parvina. Vielä tilhien jälkeen tulee kauempana lapissa pesivä taviokuurna jos hyvin käy, sen jos löydät pihlajasta saat mennä parin metrin päähän kuvia ottamaan. Erämaan lintu ei ymmärrä pelätä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eivät kelpaa Jyväskylän pihlajat tilhille, jättivät marjat puihin mätänemään ja lensibät kaiketi etelään.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

eilen poksahti punatulkku olohuoneen ikkunaan, että jytkähti. Vaimo kertoi havainneensa, että ko. uhri kierähti pihakeinun juurelle ja jäi elottomana makaamaan. - Liekö ollut käyneen pihlajamarjan tuottaman humalan huimaama vai iskikö tajun kankaalle lopullisesti, en tiedä, koska en ollut paikalla.
Kuultuani tapauksesta riensin pihalle katsomaan, ja mitä näinkään: siististi keskipisteen ympärille levinneet höyhenet ja vähän pyrstösulkia. Pöllö tai haukka - luulen haukka - ehti ensin. Eikä ikkkunaosuman ja minun piharunin välillä ollut puolta tuntiakaan!

Pedot syövät hitaat.