Veikko Huuska

Jalkapalloilija Kingsley Comanin huippuvauhti viheriöllä vastaa 10,98 satasella

 

Suomi-Futis kertoi äsken:

 

http://www.suomifutis.com/2016/06/em-kisoissa-nahty-huimia-juoksuvauhteja-ranskan-pikakiituri-nopein-tassa-ovat-kymmenen-nopeinta/

"Uefa on mitannut Ranskan EM-kisoissa pelaajien huippunopeuksia juoksiessaan täyttä vauhtia kentällä. Ranskan laiturina säväyttänyt Kingsley Coman on ollut tähän asti EM-turnauksen nopein pelaaja.

Coman juoksi parhaimmillaan peräti 32,8 kilometrin tuntivauhtia Sveitsiä vastaan pelatussa ottelussa. Vertailun vuoksi maailman nopein mies Usain Bolt on pinkonut parhaimmillaan 41,0 kilometrin tuntivauhtia."

No, on tietysti huomioitava eroja: juosta radalla 100 m on eri asia kuin pinkaista (mahdollisesti pallon kanssa..) nurmikolla.  Parhaat juoksevat ottelun (n. 96 min) aikana jopa 11 tai 12 km.

Mutta melkoisia nopeuksia nuo kuitenkin ovat.

Kingsley Comanin vauhti, 32,8 km/tunnissa vastaa suoraan radalle vietynä 100 metrin kisassa juostuna aikaa: 10,98.  Ei huono.

PS.

Liekö aiheellista tähdentää: jalkapalloilijan nappulakengissä (liukkalla) nurmelle vedetty huippunopeus, ei tietenkään täysin kerro hänen nopeuttaan piikkareilla tarkanilla..  Usein monet todella nopeat spurttaajat, jotka tutkassa saavat hurjia lukuja, eivät jaksa juosta niin pitkää matkaa maksimivauhdin tasolla kuin mitä 100 metriä on.  Satanen on kestävyyslaji!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Nopeus ja reaktiokyky ovat valttia jalkapallossa. Venäjä-Wales pelissä Walesin nopeakinttuiset hyökkääjät liki leikittelivät Venäjän hitaiden ja kömpelöiden puolustajien kustannuksella 3-0 voittoon, joka olisi voinut olla numeroiltaan suurempikin.