Veikko Huuska

Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan ensimmäinen traileri julkaistu

 

Tältä näyttää Louhimiehen Tuntematon sotilas - ensimmäinen traileri julki

Aku Louhimiehen ohjaaman suurelokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu.

Lokakuussa ensi-iltansa saavan Tuntematon sotilas -elokuvan traileri julkaistiin torstaina 1. kesäkuuta. Elokuvan viimeiset kuvaukset saatiin valmiiksi talvella.

Asiasta kertoi Iltalehti aivan äsken (1.6.2017 klo 10:06),

katso linkin takaa:

http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201706012200177739_tw.shtml

Virallinen traileri, kesto 1:37 min.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Louhimiehen ohjaamassa elokuvassa näyttelevät muun muassa Aku Hirviniemi, Eero Aho, Jussi Vatanen ja Paula Vesala.

Ensi-ilta on perjantaina 27. lokakuuta 2017.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvältä näyttää, so far ...

Olen muuten aina ihmetellyt miksi Laineen versio Tuntemattomasta Sotilaasta on jäänyt suuren yleisön ylivertaiseksi suosikiksi verrattuna Mollbergin vastaavaan, vaikka siinä 50-luvun leffassa ovat näyttelijäsuoritukset teatterimaisempia, sotilaiden ikä on hiukan yläkanttiin, filmi on mustavalkoinen ja teknisesti huonompi j.n.e.

Saman stoorinhan Mollberg kuvaa ilman kaikkia yllämainittuja puutteita. Lisäksi hyvällä näyttelijäkaartilla. Hänen versiossaan on myös joitain kohtauksia alkuperäiseen kirjaan perustuen, jotka kohtaukset on Laineen versiossa sensuroitu pois. Esimerkiksi venäläisen vangin ampuminen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Samaa mieltä.

Sitäpaitsi Mollbergin versio noudatti Linnan teoksen sodanvastaista henkeä huomattavasti tunnollisemmin kuin Laineen jossain määrin hurmoshenkinen ja sodan paskamaisuuden aika vähälle jättävä versio.

Itse kuulun siihen ilmeiseen vähemmistöön, joka pitää Mollbergin Tuntematonta Laineen elokuvaa parempana.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tunnustus: en ole jaksanut katsoa Mollbergin työtä (228 min) kokonaan. Mieleeni jäi käsivaralla keikkuva kamera, kuin tk-miehen työkalu hyökkäystilanteessa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Samaa ihmettelen kuin Juhakin.

Miksi originaalia tarvitsee sorkkia ? Edvin Laineen aikalaiset suurin osin olivat itse olleet mukana todellisessa sodassa ja tulkinnat olivat myös sen mukaiset.

Mielestäni ainoa oikea "tuntematon sotilas" on se alkuperäinen Edvin Laineen ohjaama !

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Juha taisi kyllä olla vastakkaista mieltä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kyllä Edvin Laineen versio "Tuntemattomasta sotilaasta" on todellakin paras. Sen voi varmasti todeta tämän Louhimiehen elokuvan katsomisen jälkeenkin.
Laineen "tuntemattomassa" häiritsee jonkin verran tahaton huumori, kun alokkaina esiintyvät viisikymmppiset näyttelijät.

Saapas nähdä kuinka Louhimies käsittelee lottia elokuvassaan. Linnan asennehan heihin oli kirjansa perusteella käsittämättömän nuiva.

Suomalaisista sotakuvauksista on ehdoton ykkönen Pekka Parikan "Talvisota".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Sen voi varmasti todeta tämän Louhimiehen elokuvan katsomisen jälkeenkin."

Kun olet asian jostain syystä jo etukäteen päättänyt, niin ei mielesi varmaan muutu, oli se Louhimiehen elokuva sitten millainen tahansa.

Sinulta jäi muuten puuttumaan perustelu sille miksi Laineen Tuntematon oli mielestäsi parempi kuin Mollbergin. Itse olen sen omassa kommentissani hyvin ymmärrettävästi perustellut miksi mielestäni Mollbergin oli parempi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ei tuo Louhimiehen ohjaaman elokuvan traileri ainakaan vakuuttanut minua sen paremmuudesta Laineen elokuvaversioon nähden. Viimeksi mainitussa näyttelijät jo olemuksellaan vievät ainakin vanhemman katsojan mukanaan. Näistä nykyisistä jokapaikan-näyttelijöistä en niin piittaa. Eli, kyllä kantani on asiassa lukkoon lyöty!

Ei toki Mollbergin versio huono ole.

Mitä sanot Juha mielipiteestäni "Talvisota"-elokuvaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Hyvä sekin on. Mutta kyllä siinäkin on niitä "joka paikan näyttelijöitä". Erona on vain se, ettei talvisodan jälkeen ole tehty vaikkapa Teuvo Tulion ohjaamana vanhaa versiota, johon verrattaisiin.

Laineen Tuntemattoman näyttelijät olivat myös kuuluisia näyttelijöitä pääosin. Siellä oli Tarmo Mannia, Heimo Lepistöä, Tauno Paloa, Jussi Jurkkaa, Matti Raninia j.n.e. Suurin elokuvan heikkous on sen tekninen taso, mustavalkoisuus ja äänentoisto.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kohdassa 0:30 on ajatuksia herättävä hetki: kahlaaminen vedessä kaulaa myöten konekiväärin ase olkapäällä! Sitä sopii kuvitella "omale kohale" vaikkapa ihan rauhanomaisessa harjoituksessa, hengenvaarallisesta taistelutilanteesta puhumattakaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä tuokin tilanne realismia oli kuitenkin. Jokainen asepalveluksen suorittanut tietää kuinka raskasta on konekiväärin raahaaminen, sekä sen "varsinaisen" että jalustan. Mutta minkäs teet!